(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Omáčka z kedlubny
Potřebné ingredience
1 menší kedlubna gigant / 2 normální kedlubny
1 kysaná smetana
hladká mouka, sůl, pepř
Postup přípravy
Kedlubnu nastrouháme na hrubo, zalejeme 2 hrníčky vody a necháme 5 minut povařit, osolíme, opepříme, přidáme kysanou smetanu, v kelímku od smetany rozmícháme 2 - 3 lžíce hladké mouky se studenou vodou - záleží jak chcete mít omáčku hustou a vlijeme do kastrolku s vařící se kedlubnou. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5 minnut a můžeme podávat. Jako přílohu podávám knedlík a karbanátek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé