Zobrazit přihlášovací formulář

SATELIT pro manžela

0.0
SATELIT pro manžela

Potřebné ingredience

recept od Hanky K. (hanyhany) ID3321
100 g másla, 2 lžíce medu, 150 g cukru krupice, 50 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce octa, 500 g hladké mouky, 1 lžíce jedlé sody .
Krém mám svůj: vařené salko, 1,5 másla, rum, mleté ořechy

Postup přípravy

Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťe ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou.
Vše propracujte na hladké nelepivé těsto, které rozdělte 2 díly. Každý díl rozválejte na velikost středního plechu. Pečtě je v předehřáté troubě. Při 200 C zhruba 5 minut.

Krém:
salko vaříme 2 hodiny, po vychladnutí zašleháme 1,5 změklého másla, rum dle chuti a najemno mleté ořechy.

takto vypadá nedopracované těsto - čerstvě vyklopené z mísy nad parou s trochou mouky - přisypáváme mouku a hněteme rukama

tak už je uhněteno

už mám upečeno - byla to opravdu bleskovka, po vychladnutí rozřežu na 2 půlky a pokropím trochu rumem

všechny díly potřu krémem a kolem dokola taky

už mám potáhnuto mléčným marcipánem - taky ze salka - výborně se s ním pracuje

dozdobíme - už nám jede dokonce ČT1

a samozřejmě nesmí chybět parabola

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamek 6. 4. 2008, 13:15
Moc se Vám povedl (Y) (Y),fakt paráda (clamp) (clamp) (clamp)
lejča 6. 4. 2008, 10:42
(Y) (^) ten je fakt super...jste moc šikovná (clamp)
Petanka 6. 4. 2008, 10:26
Marti moc krásný (Y) (Y) (Y) super nápad (clamp) (clamp) můžu se zeptat jak chutná ten salkový marcipán? Jsem zvyklá dělat klasický a uvažuju o změně, tak jenom jestli to chutná podobně nebo ne? *-) Díky (L)
martina.in 6. 4. 2008, 13:12
@Petanka Je trošku jiný - chutná dle názvu více mléčně - znám ale strávníky, kteří dávají přednost právě tomu mléčnému. Hezký den-Martina (flower)
Lucern 5. 4. 2008, 23:02
Parada. je tady nekde ten recept na marcipan ze salka? (Y) (Y) (Y)
martina.in 5. 4. 2008, 23:35
@Lucern Dobrý večer, recept najdete u skoro všech mých receptů - používám pořád jen jeden a je bezva. (Y)
martina.in 5. 4. 2008, 23:45
@martina.in Tak se omlouvám, dívala jsem se na své recepty a mám ten postup na marcipán pouze v komentářích - takže tady je : marcipán dělám se salkem, mám s ním perfektní zkušenosti, dávám ho většinou na nádivku, ještě se mi nestalo i při pokojové teplotě, že by se roztekl. Vydrží v lednici minim. půl roku, před upotřebením stačí pár sekund rozehřát v mikrovlnce, případně přidat cukr nebo trochu vody a můžeme tvarovat. Tady je ten recept, který používám já (jen chci připomenout, že má barvu světle žlutou - tu bílou barvu jsem dosáhla přidáním potravinářské běloby): 1krabice suš. mléka (tučné nebo polotučné) 1 plechovka salka kondenzované (ne Tatra mléko slazené) 0,5 - 1 dcl vody 1 lžička i více mandlového aroma lžička oleje cukr moučka (prosátý). Prosáté suš. mléko smícháme se salkem. Trochu vody, aroma + lžička oleje a míchat. Až je těsto tuhé vyklopit na vál s moučk. cukrem a dál zpracovat. Když je moc tuhé, namočit ruce do vody. V opačném případě přidat prosátý cukr. Těsto zpracovávání zhruba 10 min. Přeju úspěšné pečení. Martina
Init 5. 4. 2008, 23:04
@Lucern Mrkněte ke mně do receptů, mám ho tam napsaný. Mě zaujal ten salkový krém s rumem :-)
Init 5. 4. 2008, 20:04
Nádhera, zas něco nového a ten salkový krém s rumem musí být výborný, to musí mít manžel radost (Y) |:o) (clamp)
martina.in 5. 4. 2008, 20:07
@Init zatím je to překvapení na zítra - slaví totiž narozeniny a rum mu docela jde

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie