(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
VALENTÝNSKÝ KOLÁČ PODLE HRNÍČKOVÉ KUCHAŘKY

Potřebné ingredience
5 vajec, 1 hrnek pískového cukru, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa;
PUDINK: 4 hrnky mléka, 2 pudinkové prášky s jahodovou nebo malinovou příchutí (nejraději máme malinový od Dr.Oetkera :o)), 6 lžiček pískového cukru (já dávám lžíce :)), 1 vanilkový cukr;
POLEVA: 2 kelímky zakysané smetany, 2-3 lžíce moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru
Postup přípravy
Do rozšlehaných bílků postupně přidáváme pískový cukr a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáváme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech vlijeme 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta vmícháme kakao a pomalu je nerovnoměrně rozvrstvíme na světlé těsto. Nakonec lžící rovnoměrně rozložíme do těsta uvařený, vychladlý pudink (já ho liju a pak když tak stěrkou opatrně srovnám) a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Upečený, ještě horký koláč polijeme polevou ze zakysané smetany. Necháme ho dobře vychladnout, aby zákusek se zapečeným pudinkem ztuhl a aby se z něj mohla formičkou opatrně vykrajovat srdíčka, kolečka nebo ho pokrájíme na úhledné kostky.
Příprava pudinku: Z mléka, pudinkového prášku, pískového a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink podle návodu na obale. Necháme ho úplně vychladnout a studený klademe do těsta.
Příprava polevy: Zakysanou smetanu ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Pozn.: Nezapomeňte si nejdříve uvařit pudink, aby Vám vychladl!
Zdroj: VELKÁ BAREVNÁ HRNÍČKOVÁ KUCHAŘKA - Svatava Poncová, Vladimír Horecký
Příprava pudinku: Z mléka, pudinkového prášku, pískového a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink podle návodu na obale. Necháme ho úplně vychladnout a studený klademe do těsta.
Příprava polevy: Zakysanou smetanu ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Pozn.: Nezapomeňte si nejdříve uvařit pudink, aby Vám vychladl!
Zdroj: VELKÁ BAREVNÁ HRNÍČKOVÁ KUCHAŘKA - Svatava Poncová, Vladimír Horecký

Takhle vypadá upečené

Ještě detail

Foto z kuchařky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lendulínek
(upraveno)
5. 4. 2008, 19:27
Markétko,koláč vypadá opravdu nádherně
Jak velký plech na pečení jste použila?Díky za odpověď


nahlásit

Marky78
(upraveno)
5. 4. 2008, 22:40
@Lendulínek
Leni, tak plech má cca 37 x 25 cm, hlavně musí být vyšší, aby Vám "neutekl" pudink
. Zatím měl u každé návštěvy úspěch, tak zkuste a když tak napiště, jak chutnal Vám. Markéta

nahlásit

idina
(upraveno)
5. 4. 2008, 18:36
tak ten vypadá úžasně
.Už se mi zbíhají sliny





nahlásit

Marky78
(upraveno)
5. 4. 2008, 22:42
@idina
Děkuju
. Normálně vypadá ještě lépe, když já si ale vždycky na
vzpomenu nejdřív, když mi zbývají poslední trosky nebo se zrovna moc nezadaří
. Markéta



nahlásit

idina
(upraveno)
7. 4. 2008, 9:37
@Marky78
Markét, ještě v sobotu večer mi to nedalo a tuto lahodu jsem upekla.Neměla jsem ale jah.ani malin.puding tak jsem uvařila kokosový a kakao došlo,tak jsem nastrouhala trošku čokolády.Byl!!!!skvělý i bez vrchní smetanové polevy.Omlouvám se za ta slova,ale byl sežrááááááááán okamžitě po vychladnutí




nahlásit

Marky78
(upraveno)
7. 4. 2008, 10:16
@idina
Super improvizace
. Jsem ráda, že chutnalo
, i když to už je spíš Váš receptík
. Taky někdy zkusím, díky za tip




nahlásit