Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

VALENTÝNSKÝ KOLÁČ PODLE HRNÍČKOVÉ KUCHAŘKY

0.0
VALENTÝNSKÝ KOLÁČ PODLE HRNÍČKOVÉ KUCHAŘKY

Potřebné ingredience

5 vajec, 1 hrnek pískového cukru, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa;

PUDINK: 4 hrnky mléka, 2 pudinkové prášky s jahodovou nebo malinovou příchutí (nejraději máme malinový od Dr.Oetkera :o)), 6 lžiček pískového cukru (já dávám lžíce :)), 1 vanilkový cukr;

POLEVA: 2 kelímky zakysané smetany, 2-3 lžíce moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru

Postup přípravy

Do rozšlehaných bílků postupně přidáváme pískový cukr a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáváme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech vlijeme 2/3 těsta. Do zbylé třetiny těsta vmícháme kakao a pomalu je nerovnoměrně rozvrstvíme na světlé těsto. Nakonec lžící rovnoměrně rozložíme do těsta uvařený, vychladlý pudink (já ho liju a pak když tak stěrkou opatrně srovnám) a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Upečený, ještě horký koláč polijeme polevou ze zakysané smetany. Necháme ho dobře vychladnout, aby zákusek se zapečeným pudinkem ztuhl a aby se z něj mohla formičkou opatrně vykrajovat srdíčka, kolečka nebo ho pokrájíme na úhledné kostky.

Příprava pudinku: Z mléka, pudinkového prášku, pískového a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink podle návodu na obale. Necháme ho úplně vychladnout a studený klademe do těsta.

Příprava polevy: Zakysanou smetanu ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Pozn.: Nezapomeňte si nejdříve uvařit pudink, aby Vám vychladl!

Zdroj: VELKÁ BAREVNÁ HRNÍČKOVÁ KUCHAŘKA - Svatava Poncová, Vladimír Horecký

Takhle vypadá upečené

Ještě detail

Foto z kuchařky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lendulínek 5. 4. 2008, 19:27
Markétko,koláč vypadá opravdu nádherně (Y)Jak velký plech na pečení jste použila?Díky za odpověď (Y)
Marky78 5. 4. 2008, 22:40
@Lendulínek Leni, tak plech má cca 37 x 25 cm, hlavně musí být vyšší, aby Vám "neutekl" pudink ;-). Zatím měl u každé návštěvy úspěch, tak zkuste a když tak napiště, jak chutnal Vám. Markéta
idina 5. 4. 2008, 18:36
tak ten vypadá úžasně (C) (C).Už se mi zbíhají sliny (clamp) (clamp) (F)
Marky78 5. 4. 2008, 22:42
@idina Děkuju (L). Normálně vypadá ještě lépe, když já si ale vždycky na (P) vzpomenu nejdřív, když mi zbývají poslední trosky nebo se zrovna moc nezadaří *-). Markéta
idina 7. 4. 2008, 9:37
@Marky78 Markét, ještě v sobotu večer mi to nedalo a tuto lahodu jsem upekla.Neměla jsem ale jah.ani malin.puding tak jsem uvařila kokosový a kakao došlo,tak jsem nastrouhala trošku čokolády.Byl!!!!skvělý i bez vrchní smetanové polevy.Omlouvám se za ta slova,ale byl sežrááááááááán okamžitě po vychladnutí :-D (clamp) (Y) (D)
Marky78 7. 4. 2008, 10:16
@idina Super improvizace (Y). Jsem ráda, že chutnalo (zajic), i když to už je spíš Váš receptík ;-). Taky někdy zkusím, díky za tip (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie