(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
MAMINČINA BÁBOVKA
Potřebné ingredience
200 g cukru, 2 vejce, 2 dl oleje, 1 vanilkový pudink, 1 hrnek mléka (asi 1/4 l), 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, kakao pokud chcete mramorovanou
Postup přípravy
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej a pudinkový prášek a promícháme. Nakonec střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Pokud chceme mramorovanou bábovku, část těsta obarvíme kakaem. Nalijeme do formy (vymazat a vysypat dle druhu formy), u mramorované nejdříve část bílého těsta, pak tmavé těsto a zbytek bílého těsta. Pečeme asi na 160 - 170 stupňů cca 50 min. Raději pomaleji, bábovka pak nevzejde tak rychle a nepopraská nebo jen minimálně (i když popraskání na chuti nic nemění :o) ). Po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.
Bábovka je vláčná, žádná dusivka. "Vyrostla" jsem na ní :o) Takže teď už je to vlastně babiččina bábovka :o)
Dobrou chuť.
Bábovka je vláčná, žádná dusivka. "Vyrostla" jsem na ní :o) Takže teď už je to vlastně babiččina bábovka :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Gabrioletka
(upraveno)
15. 4. 2008, 10:22
Dobrý den Pavlíno, chtěla jsem Vám moc moc pochválit bábovku, je výtečná , lepší jsem dlouho nejedla díky za recept Gábina
nahlásit
PavluskaK
(upraveno)
16. 4. 2008, 10:30
@Gabrioletka
Děkuji, no klasika je klasika...
nahlásit