(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče
Potřebné ingredience
0,5kg vepřové pečeně bez kosti, 1 kelímek smetany ke šlehání, 200g tvrdého sýra, brambory, olej, sůl, koření dle chuti (sladká paprika, kmín, tymián, rozmarýn, česnek), alobal
Postup přípravy
Pekáč vymažeme olejem a na dno vysládáme kolečka syrových očištěných brambor. Lehce osolíme a můžeme posypat tymiánem.
Maso očistíme, narájíme na plátky a naklepeme. Posolíme a kořeníme podle chuti. Já dávám sladkou papriku, kmín, čerstvý romarýn a česnek. Plátky masa položíme na brambory.
Zasypeme nastrouhaným sýrem a zajimeme šlehačkou.
Pekáč zakryjeme alobalem.
Pečeme 50 minut při teplotě 200 stupňů. Poté sundáme alobal a pečeme asi ještě 20 minut, dokud nám nezezlatoví sýr.
Dobrou chuť!
Maso očistíme, narájíme na plátky a naklepeme. Posolíme a kořeníme podle chuti. Já dávám sladkou papriku, kmín, čerstvý romarýn a česnek. Plátky masa položíme na brambory.
Zasypeme nastrouhaným sýrem a zajimeme šlehačkou.
Pekáč zakryjeme alobalem.
Pečeme 50 minut při teplotě 200 stupňů. Poté sundáme alobal a pečeme asi ještě 20 minut, dokud nám nezezlatoví sýr.
Dobrou chuť!
Maso poklademe na kolečka brambor.
Zasypeme sýrem a zalijeme šlehačkou.
Zakryjeme alobalem.
Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Simocekgumocek
(upraveno)
10. 4. 2008, 21:31
Vypadá tod obře
kalimera
(upraveno)
11. 4. 2008, 13:00
@Simocekgumocek
Díky a taky to skvěle chutná .........
kalimera
(upraveno)
5. 4. 2008, 13:33
Pokud chcete maso ještě více vyšperkovat, naložte si ho den předem .