Zobrazit přihlášovací formulář

Žampionový krém

0.0
Žampionový krém

Potřebné ingredience

800g žampiónů 2 misky, 1 velká cibule
3 lžíce másla nebo ghi,
1,5l vývaru nebo vody
2 lžíce mouka, špetka soli, spetka pepře, 1bobkový list, 400ml smetana 33%

Postup přípravy

Vyjměte smetanu z lednice ať ma pokojovou teplotu. Cibulku orestujte do sklovata na 2 lžících másla nebo ghi, potom přidejte 2/3 žampiónů přidejte sůl, pepř a orestujte do sklovata, potom přidejte 2 lžíce hladké mouky orestujte, až bude jížka hotová zalejte nejdříve 2dc studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmíchejte metlou pak dolejte zbývající vývar nebo vodu vložte jeden bobkový list vařte mírně 20min poté vyjměte bobkový list a rozmixujte ponornym mixérem vraťe na mírný var vlijte smetanu nechte provařit.
Na zbylé lžíci masla nebo ghi orestujte zbyvající 1/3 žampionů do zlata a nakonec po odstavení přidejte do polévky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie