Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 71 návštěvníků)

MLÉČNÁ HMOTA - NÁHRAŽKA MARCIPÁNU podle Loskutáka

0.0
MLÉČNÁ HMOTA - NÁHRAŽKA MARCIPÁNU podle Loskutáka

Potřebné ingredience

100 g sušeného mléka
100 g moučkového cukru
100 g medu
trocha oleje
vanilkové nebo mandlové aroma
potravinářské barvy nebo kakao na přibarvení

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do igelitového sáčku a necháme 1/2 hodiny až hodinu odležet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iwuskka17 12. 11. 2011, 16:45
devcata ja to tam nemuzu najit na tech strankach jak to delala ta pani tu hmotu,poradte dekuji :-o
pohodarka 9. 3. 2009, 21:23
Leni,dneska jsem si udělala hmotu,a dort budu péct až ve čtvrtek. Paní tam říkala,že si ji můžete dát do zásoby,ale mám ji nějakou tvrdou,myslíte že to tak má být.Bude to můj první pokus pro malého k narozkám,tak to nechci zkazit. Poradte mi prosím co ted s tím. Andrea
sonja 5 6. 4. 2008, 9:35
Leni,tak to jsem ráda,že ve finále vše dobře dopadlo (Y),chybama se člověk učí a příště to už půjde jako po másle,já jsem to také zažila,když jsem nedávno dělla první potahovací s čokoládovou potahovací hmotou ,měla jsem jiný sirup než bylo v receptu a byl řidší a tak jsem také tak dlouho zkoušela až se to povedlo.Hlavně ,že už příště víme jak na to.Přeju hodně zdaru v dalším potahování.Mějte se všichni moc krásně (hello) (K) (L) (F)
zelvicka1 6. 4. 2008, 11:47
@sonja 5 děkuju :-) :-) (F), mimochodem nakoukla jsem k vám na dortíky a máte je nádherný, k tomu se já asi nikdy nedopracuju :-) :-) :-) (^)
sonja 5 6. 4. 2008, 14:39
@zelvicka1 Leni,myslím,že se moc podceňujete ,jak jste dokázala udělat první,tak pak Vás to chytí a budete zkoušet dál.Ty mé (^) byli kdysi první začátky,nemám se čím chlubit ,ale byli pečené s láskou a o to přece jde.Mám se ještě hodně co učit a díky těmto stránkám,kde nacházím hodně krásné inspirace,se můžu stále zdokonalovat.Tak to nevzdávejte a těším se brzy na Váš další (^) (hello)
sonja 5 4. 4. 2008, 20:21
Leni,protože mě brzy čeká dort pro vnučku,který bych ráda potáhla marcipánem,hodně tady pročítám a hledám.Dnes jsem narazila na ten Váš a dneska na pořad koukala na internetu,(někdo mi to dopoučil,že tam tento recept je) ale bohužel to není stejný co máte Vy.Přísady i gramy se trochu lišily.Když jsem četla ,že jste měla s hmotou trošku problémy,myslím,že tam se mi to zdálo docela bezproblémově zpracovat.Možná by stálo za to se na to podívat,třeba ta hmota bude do budoucna lepší.I já ji chci pak vyzkoušet. (hello) Soňa http://www.nova.cz/tvarchiv/?238v=132563&238p=LOSKUTAK&238d=23.03.2008&238o=
zelvicka1 (upraveno) 5. 4. 2008, 9:30
@sonja 5 Soni, recept je opsán přímo z webovek Loskutáka http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/seznam/detail/?i=1851&o=http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/seznam/detail/?i=1851&o= Šlo mi to hůř zpracovat buď proto, že jsem měla moc tuhý, cukernatý med nebo proto, že jsem nevydržela hnětat (už mě bolely ruce ;-)), tak jsem tam chtěla kápnout malilinko vody a trošku jsem to přepískla (dala jsem asi 2 lžíce a to už bylo moc) Hlavně jsem to dělala poprvé v životě, tak spíš proto ty menší potíže. Hmota se mi začala lepit, protože jsem ji dělala přímo na lince, ale když jsem si dala silikonovou podložku, tak už to bylo ok. Jinak se hmota povedla, včera jsme v noci s manželem potahovali dorty a neměli jsme s tím žádný problém :-) :-) :-). Příště už budu vědět a bude to dobré :-) :-)
M-kocurek 4. 4. 2008, 20:09
Á podle Loskutáka... Určitě myslíte paní Alenu Doskočilovou. (Y) Tady je video přímo z Loskutáka. Koukněte! http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=23.03.2008&238m=p&238p=LOSKUTAK&238v=132563
sonja 5 4. 4. 2008, 20:27
@M-kocurek Martinko,omlouvám se,ale než jsem to sem vložila,nevšimla jsem si,že ten odkaz jste už dala.Mějte se krásně (F)
M-kocurek 4. 4. 2008, 20:29
@sonja 5 To určitě nevadí! (Y)
Pett 4. 4. 2008, 9:50
Ten med je rozehřátý?
zelvicka1 4. 4. 2008, 10:52
@Pett Peti, měla jsem hodně cukernatý med, takže jsem ho na chvíli postavila do horké vody, ale byl spíš tužší než tekutý
aweii 4. 4. 2008, 9:34
Chtěla jsem se zeptat jestli nevíte zda tato hmota je určena i na potahování dortu? děkuji
zelvicka1 4. 4. 2008, 10:50
@aweii Evi, určitě ano, protože v Loskutákovi tím paní dort potahovala. Já to budu zkoušet poprvé zítra, tak snad se povede (^) :-) :-)
Miluška005 4. 4. 2008, 9:21
Chtěla bych vědět kolik toho oleje.Protože jednou ho dám moc a mám to tekuté ,jindy zase málo mám to tuhé.Kolik lžiček asi přibližně.Chtěla bych ho skusit,ale ten olej prostě neumím odhadnout.Zatím děkuji za radu Milada.
zelvicka1 4. 4. 2008, 10:49
@Miluška005 Miluško, právě jsem hmotu dodělala, oleje jsem taky dala od oka, ale odhaduju tak cca 1 a půl lžíce. Měla jsem hmotu takovou hodně suchou, tak jsem potom přidala trošku vody (asi byl moc hustý med) a té vody i tak bylo moc, tak jsem zase dala škrob a povedlo se. Hodně se to lepilo, tak jsem dělala na silikonové podložce a podsypávala škrobem.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie