Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

0.0
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře
Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření
OMÁČKA
8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15 minut péct, aby se zatáhla.
Po 15minutách teplotu stáhni na 170 °C a peč 2,5 až 3 hodiny doměkka.

OMÁČKA
Ihned po vytažení z trouby žebra omáčkou z obou stran potři, podle potřeby mírně podlej, pekáč přiklop a vrať do trouby na 15minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie