(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut
500 g brambor , uvařených až do "rozvaření"
100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob)
1 žloutek
1 lžíce másla
sůl
muškátový oříšek
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob.
Pomoučenýma nebo mokrýma rukama tvoříme malé nebo velké knedlíky. Ve vroucí vodě uvařte zkušební knedlík, abyste zjistili, zda drží. V případě potřeby přidejte ještě trochu škrobu, pokud je knedlík příliš měkký. Pokud zkušební knedlík drží, lze zbývající knedlíky uvařit.
Podle velikosti se knedlíky vaří 15 - 20 minut.
Pomoučenýma nebo mokrýma rukama tvoříme malé nebo velké knedlíky. Ve vroucí vodě uvařte zkušební knedlík, abyste zjistili, zda drží. V případě potřeby přidejte ještě trochu škrobu, pokud je knedlík příliš měkký. Pokud zkušební knedlík drží, lze zbývající knedlíky uvařit.
Podle velikosti se knedlíky vaří 15 - 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé