Fitness domácí čokoládová granola
Potřebné ingredience
360 g ovesných vloček
40 g kešu ořechů
40 g lískových ořechů
40 g mandlí
30 g vlašských ořechů
špetka soli
2 zralé banány
60 g čekankového sirupu
4 lžičky kakaa
80 g hořké čokolády
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 stupňů Celsia. Ořechy pokrájejte na menší kousky. Banány rozmačkejte vidličkou a pořádně rozmíchejte. Smíchejte ovesné vločky, ořechy, kakao, špetku soli, a přidejte rozmačkané banány a čekankový sirup. Pořádně promíchejte. Vystelte plech pečícím papírem a ovesnou hmotu na něj rozprostřete tak, aby vznikla co nejtenší vrstva. Pečte 20 minut na 160 stupňů, poté vytáhněte, dobře promíchejte a dejte péct na dalších 10 až 20 minut. Kontrolujte, aby se granola nespálila. Po dopečení nechejte granolu vychladnout, rozdělte na menší kousky a vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu. Skladujte v suchu v uzavřené nádobě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé