(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
4ks vejce, 250g cukr, 1hrnek olej, 1hrnek mléko, 400g polohrubá mouka, 1prášek do pečiva, vanilkový pudink uvařený ze dvou sáčků.
Krém
2ks zakysaná smetana
2ks vanilkový cukr
skořice - mletá
Postup přípravy
1) Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
2) Těsto nalijeme na hlubší vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně na něj nalijeme pudink uvařený podle návodu. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3) Na upečenou, ještě teplou buchtu natřeme obě zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem a posypeme mletou skořicí.
2) Těsto nalijeme na hlubší vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně na něj nalijeme pudink uvařený podle návodu. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3) Na upečenou, ještě teplou buchtu natřeme obě zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem a posypeme mletou skořicí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé