POMERANČOVÝ CHEESECAKE
Potřebné ingredience
KORPUS:
200 g sušenky (máslové)
100 g máslo (rozpuštěné)
2 PL šťáva (pomerančová)
kůra (pomerančová)
KRÉM:
200 g mascarpone
250 g tvaroh (kostka)
100 g čokoláda (bílá)
200 ml smetana (31%)
100 ml šťáva (pomerančová i s dužinou)
DOHOTOVENÍ:
1 kelímek smetana (zakysaná)
1 ks pomeranč
hobliny (čokoládové)
Postup přípravy
Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou.
Vzniklou směs nasypeme do dortové formy (dno si předem vyložíme pečícím papírem),uhladíme a vložíme do lednice.
Bílou čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a smícháme ji s pomerančovou šťávou.
Mascarpone vyšleháme se smetanou a poté zašleháme také tvaroh. Nakonec vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu s pomerančovou šťávou.
Krém navrstvíme na sušenkový základ, uhladíme a vložíme opět do lednice.
Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou, ozdobíme plátky pomeranče a posypeme čokoládovými hoblinami.
Vzniklou směs nasypeme do dortové formy (dno si předem vyložíme pečícím papírem),uhladíme a vložíme do lednice.
Bílou čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a smícháme ji s pomerančovou šťávou.
Mascarpone vyšleháme se smetanou a poté zašleháme také tvaroh. Nakonec vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu s pomerančovou šťávou.
Krém navrstvíme na sušenkový základ, uhladíme a vložíme opět do lednice.
Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou, ozdobíme plátky pomeranče a posypeme čokoládovými hoblinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé