(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Lotuskový turbo dezert s mascarpone
Potřebné ingredience
1 malý kelímek 33% smetana ke šlehání (200 ml, ale může být i 250 ml)
250 g mascarpone
2 lžíce kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti
1 balíček lotus sušenek (z daných surovin nám zbyde ještě půl balíčku)
Postup přípravy
Z lednice vytáhneme vychlazené mascarpone a smetnu a společně vyšleháme ručním mixérem nebo v robotu do hustého krému (bude nám na to stačit minutka). Připravíme si 4 skleničky nebo pohárky a budeme do nich vrstvit vždy jednu rozdrobenou lotus sušenku a 2 lžíce mascarpone. Poslední horní vrstvu ozdobíme polovinou rozdrcené šuenky a polovinou celé. Pohárky lze ihned podávat nebo nechat v lednici do druhé dne.
TIP: Pohárky jsou výborné i s přidáním čerstvého nebo drobného mraženého ovoce (borůvky, rybíz).
TIP: Pohárky jsou výborné i s přidáním čerstvého nebo drobného mraženého ovoce (borůvky, rybíz).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé