(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Koňaková bábovka
Potřebné ingredience
5 vajec
150 g moučkového cukru
200 ml oleje
250 ml vaječného koňaku
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Do misky si vyklepneme celá vejce, přidáme moučkový i vanilkový cukr a vše vyšleháme do pěny. Do vzniklé pěny pomalu přikapáváme olej a vaječný koňak a zašleháváme. Na konec do těsta zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vzniklé těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 45 minut.
Upečenou bábovku necháme před podáváním zcela vychladnout na mřížce.
Vzniklé těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 45 minut.
Upečenou bábovku necháme před podáváním zcela vychladnout na mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé