Dortíčky Margot s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Těsto:
300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
100 g nastrouhané čokolády Margot
1 balíček vanilkového cukru
200 g másla
50 g sádla
2 lžíce rumu
špetka soli
Krém:
150 g másla
1 rovná lžíce moučkového cukru
150 g salka-karamel
50 g nastrouhané čokolády Margot
podle chuti rum
rozpuštěná hořká čokoláda na polití
strouhaná čokoláda Margot na posypání
Postup přípravy
Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum.
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem, přidáme na plátky nakrájené máslo, kousek sádla, najemno nastrouhanou čokoládu Margot a ostatní suroviny. Vypracujeme měkké těsto, nejprve nožem a pak rukama, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odpočinout. Vychlazené těsto poté rozválíme na sílu 2 mm a malou formičkou vykrájíme kolečka. Pečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C po dobu 8-9 minut. Upečená zchladlá kolečka slepíme po třech krémem a uložíme je asi na dvě hodiny do chladničky. Vychlazené dortíčky pak svrchu namočíme do rozpuštěné čokolády a posypeme strouhanou čokoládou Margot.
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem, přidáme na plátky nakrájené máslo, kousek sádla, najemno nastrouhanou čokoládu Margot a ostatní suroviny. Vypracujeme měkké těsto, nejprve nožem a pak rukama, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odpočinout. Vychlazené těsto poté rozválíme na sílu 2 mm a malou formičkou vykrájíme kolečka. Pečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C po dobu 8-9 minut. Upečená zchladlá kolečka slepíme po třech krémem a uložíme je asi na dvě hodiny do chladničky. Vychlazené dortíčky pak svrchu namočíme do rozpuštěné čokolády a posypeme strouhanou čokoládou Margot.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé