Kuře na másle a bramborová kaše
Potřebné ingredience
2 ks chlazené kuřecí čtvrtky, 100 g másla, koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež), voda na podlévání
Na bramborovou kaši: 700 g brambor, 2 lžičky soli, 100 ml 12% smetany, 200 ml mléka, 50 g másla
Postup přípravy
Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlejeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200 st. Pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a necháme dopéct na barvu. Přidáme zbytek másla a troubu vypneme. Během pečení doléváme vodu dle potřeby a kuře poléváme výpekem. Vody nedávejte příliš mnoho. Chceme máslový, ne vodový výpek.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidádáme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši.. hustou nebo řidší.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidádáme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši.. hustou nebo řidší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé