Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem
Potřebné ingredience
hladká mouka 2 šálky
máslo 100 g
1 lžička PDP
vanilkový cukr 1 lžička
3 lžíce vody
175 g kondenzované mléko (již karamelizované)
Postup přípravy
Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
Potom těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého pomocí formičky vykrájíme kolečka. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 10 minut.
Upečené sušenky vyjmeme a necháme vychladnout.
Zbylým kondenzovaným mlékem naplníme sušenky, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť.
Potom těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého pomocí formičky vykrájíme kolečka. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 10 minut.
Upečené sušenky vyjmeme a necháme vychladnout.
Zbylým kondenzovaným mlékem naplníme sušenky, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé