(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Štrůdl s jablky
Potřebné ingredience
Na těsto: 400 g polohrubé mouky, 250 g hery, špetka soli, 1 vejce, 6 lžic mléka, 20 g kvasnic, lžička cukru krystal
Náplň: 12 jablek, lžička skořice, 2 lžíce cukru krystal
Postup přípravy
Nejdříve si necháme na teplém místě vzejít kvásek z mléka, cukru a kvasnic. Do mísy si zatím připravíme mouku, nastrouhanou heru, vejce a sůl. Pak přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Do další mísy si nastrouháme oloupaná jablíčka, přisypeme cukr, skořici a důkladně promícháme. Podle potřeby dosladíme. Kdo má rád rozinky, může je přidat. Jednotlivé díly těsta rozválíme, poklademe náplní, zamotáme a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předem předehřáté troubě asi na 170-180 stupňů. Po upečení potřeme hoblinkou másla a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé