(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ovocný koláč s drobenkou

Potřebné ingredience
Těsto: 130 g másla nebo hery, 180 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 sklenice mléka, čerstvé nebo zavařené ovoce
Drobenka: 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka (část můžeme nahradit vanilkovým cukrem), 50 g másla
Postup přípravy
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny, přidáme mléko, mouku a kypřící prášek. Důkladně promícháme a jako poslední přidáme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalejeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe hustě ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 170-180 stupňů. Tento recept je vhodný i pro kyselejší ovoce (odzkoušela jsem jablka posypaná skořicí, hrušky, třešně, meruňky, broskve, rybíz, švestky). Proti výše uvedenému množství cukru, dávám méně, asi 150 gramů. Hlavně u zavařovaného ovoce, které je samo o sobě sladší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé