RIZOTO
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa
4 sáčky rýže / nebo 400g dlouhozrnné rýže /
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce červené papriky
1 menší stroužek česneku
1 sáček mražené zeleniny /mrkev, hrášek, kukuřice/
1 malý konzervovaný hrášek
cca 250ml vývaru
sůl, pepř
strouhaný sýr na posypání
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na rozehřátém sádle necháme zesklovatět.
Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání vyvaříme zpátky na tuk.
Pak do směsi přidáme lžíci protlaku, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a vše osolíme i opepříme.
Konzervovaný hrášek zcedíme a tím nálevem mleté maso podlijeme, spolu s částí vývaru nebo vody.
Přiklopíme a na mírným ohni dusíme asi 10 minut. Pak přidáme mraženou zeleninu / samozřejmě může být i
čerstvá /, znovu podlijeme a dusíme dál do měkka. Mezitím si vedle uvaříme rýži.
Je na vás, jestli to bude sáčková nebo normální. Nakonec do masové směsi přidáme ještě konzervovaný
hrášek a celé to smícháme s uvařenou rýží. Tu jsem do hrnce přidávala po částech, abych si mohla zvolit
„šťavnatost“ rizota a neměla ho suché. Už jenom postrouhat sýrem, přidat na
talíř kyselou okurku nebo nakládanou řepu a školní vzpomínka je na světě
Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání vyvaříme zpátky na tuk.
Pak do směsi přidáme lžíci protlaku, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a vše osolíme i opepříme.
Konzervovaný hrášek zcedíme a tím nálevem mleté maso podlijeme, spolu s částí vývaru nebo vody.
Přiklopíme a na mírným ohni dusíme asi 10 minut. Pak přidáme mraženou zeleninu / samozřejmě může být i
čerstvá /, znovu podlijeme a dusíme dál do měkka. Mezitím si vedle uvaříme rýži.
Je na vás, jestli to bude sáčková nebo normální. Nakonec do masové směsi přidáme ještě konzervovaný
hrášek a celé to smícháme s uvařenou rýží. Tu jsem do hrnce přidávala po částech, abych si mohla zvolit
„šťavnatost“ rizota a neměla ho suché. Už jenom postrouhat sýrem, přidat na
talíř kyselou okurku nebo nakládanou řepu a školní vzpomínka je na světě
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé