(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pikantní vepřová směs na bramboráku
Potřebné ingredience
300 g vepřové kýty
1 větší cibuli
1 červenou kapii
1 žlutou kapii
1 malý protlak
2 stroužky česneku
1 lžička solamylu
1 chilli paprička
1 lžička cukru
2 žampiony
sůl
pepř
worchester
olej
Na bramboráky
4 větší brambory
1 vejce
2 stroužky česneku
polohrubá mouka
sůl, pepř, majoránka
olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a zprudka opékáme 3 minuty maso, které jsme si osolili. Vyjmeme jej, přidáme olej a vkládáme jednotlivou zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí.
Přidáme protlak, cukr, nepatrně podlijeme vodou, či vývarem a dusíme pět až deset minut.
Pak osolíme, vrátíme do směsi maso a necháme prohřát (v případě potřeby zahustíme vodou se solamylem).
Bramboráky
Nastrouháme si brambory, vmícháme ostatní suroviny, tvoříme pak placičky, které smažíme zvolna dozlatova na oleji. Na bramborák pak položíme vrstvu směsi.
Přidáme protlak, cukr, nepatrně podlijeme vodou, či vývarem a dusíme pět až deset minut.
Pak osolíme, vrátíme do směsi maso a necháme prohřát (v případě potřeby zahustíme vodou se solamylem).
Bramboráky
Nastrouháme si brambory, vmícháme ostatní suroviny, tvoříme pak placičky, které smažíme zvolna dozlatova na oleji. Na bramborák pak položíme vrstvu směsi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
manicka12
(upraveno)
1. 9. 2024, 17:21
Mňamka
nahlásit