Hovězí s dýňovou omáčkou
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)
Postup přípravy
- maso nakrájet na velké kostky
- dýni pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na hrubo
Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce.
Osmahnout maso a přendat do hrnce.
Do hrnce přidat dýni + sůl + pepř + nové koření + bobkový list a zalít vodou.
Pomalit 6-7 hodin na LOW (3,5l hrnec).
Vyjmout koření i maso a do hrnce přidat smetanu.
Pomalit ještě ½ hodiny.
Obsah hrnce rozmixovat (a v případě potřeby dochutit cukrem).
Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout maso a přendat do hrnce.
Do hrnce přidat dýni + sůl + pepř + nové koření + bobkový list a zalít vodou. Pomalit 6-7 hodin na LOW (3,5l hrnec). Vyjmout koření i maso a do hrnce přidat smetanu. Pomalit ještě ½ hodiny. Obsah hrnce rozmixovat (a v případě potřeby dochutit cukrem).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé