Jogurtový ovocný koláč z remosky

Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g špaldové mouky, 90 g hladké mouky, 80 - 90 g cukru podle druhu ovoce, ½ lžičky prášku do pečiva, 150 g jogurtu (může být i ochucený), špetička soli, 1 vejce, 40 g oleje; * NÁPLŇ: plátky ovoce (švestky, jablka, meruňky, broskve...) nebo drobnější ovoce (rybíz, angrešt, borůvky...), (podle druhu ovoce a chuti skořicový cukr, plátky mandlí...); * DROBENKA: 30 g cukru krupice, 30 g polohrubé mouky, 20 g másla
Postup přípravy
Originální recept najdete zde: http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2014/07/jogurtovy-ovocny-kolac.html?m=1&fbclid=IwAR2jLB8LTcRmEezZ1N8oSPOpZP1qBlCsS1R-Zd67S5slHdyzyM8FQDKWZdg
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Formu vymazat máslem a vysypat hrubší moukou, větší ovoce pokrájet na plátky, kompotované nechat dobře okapat.
Vypracovat drobenku.
V míse smíchat mouky + sůl + prášek do pečiva + cukr.
Přidat jogurt + vejce + olej a vymíchat hlaké hustší těsto (případně konzistenci trochu doladit mlékem nebo moukou).
Těsto nalít do formy. a stěrkou rovnoměrně rozetřít.
Navrch rovnoměrně rozložit ovoce a posypat drobenou.
Péct v remosce 40 minut.

V míse smíchat mouky + sůl + prášek do pečiva + cukr.
Přidat jogurt + vejce + olej a vymíchat hlaké hustší těsto.
Těsto nalít do formy. a stěrkou rovnoměrně rozetřít.
Navrch rovnoměrně rozložit ovoce a posypat drobenou.

Péct v remosce 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé