Tvarohové košíčky jemné
Potřebné ingredience
Korpus: 100 g jemných ovesných vloček, 50 g másla, 2 PL medu. Náplň: 250 g hustého tvarohu v kelímku, 200 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka, 6 PL ostružinového sirupu, 4 želatinové plátky. Dále: smetana ke šlehání, sirup na polití.
Postup přípravy
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru, smícháme s rozpuštěným máslem a tekutým medem. Směs rozdělíme do 12 papírových košíčků, uložených v muffinové formě, utlačíme a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. Smícháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinové plátky namočíme na 10 minut do studené vody, pak je lehce vymačkáme a v zahřátém ovocném sirupu je za stálého míchání rozpustíme. Sirup spojíme s tvarohem a naplníme košíčky. V ledničce necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Z košíčků odstraníme papíry, dozdobíme šlehačkou a polijeme sirupem.
Korpus je podle časopisu Albert. Toto množství surovin vyjde přesně na 12 košíčků. Papíry jdou dobře odstranit. My jsme dělali sirup z ostružin, ale můžete použít třeba šťávu z malin nebo přepasírovaný ovocný rozvar.
Korpus je podle časopisu Albert. Toto množství surovin vyjde přesně na 12 košíčků. Papíry jdou dobře odstranit. My jsme dělali sirup z ostružin, ale můžete použít třeba šťávu z malin nebo přepasírovaný ovocný rozvar.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé