Kornoutky
Potřebné ingredience
2 bílky, 80g moučkového cukru, sůl, 60g hladké mouky (+/- dalších 20g), 30g rozpuštěného másla. Čokoláda, zdobení.
Postup přípravy
Bílky smícháme s cukrem a solí - jen ručně, metličkou. Přidáme mouku (60g) a másla, zamícháme. Podle konzistence přisypeme ještě trochu mouky. Těsto je polotekuté - stéká z metly jako hustý med, po nanesení na plech se úplně nerozteče. Na pečící papír nakreslíme kruh v průměru 10-15 cm (2 na jeden plech) - ideálně dělat každou kružnici na samostatný papírek. Naneseme 1 vrchovatou lžíci směsi a rozetřeme paletovacím nožem dotenka. Pečeme 2 placky najednou, na 170 - 180°C asi 10 min. Z trouby vyndáme pouze jedno kolečko, které hned stočíme do kornoutku, to samé z druhým. A pečeme další várku. Z uvedeného množství je 6 - 8 kornoutků. Po vychladnutí můžeme okraje máčet v čokoládě.
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
11. 4. 2022, 7:36
vypadají moc hezky