Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden
Potřebné ingredience
2,25 kg cukru, 1 litr vody, vypeckované višně
Postup přípravy
Pokud Vám nefungují návody z internetu, zkuste tento starší a osvědčený recept.
Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v roztoku je vaříme do poloměkka a necháme vychladnout.
Druhý den ovoce vybereme a do roztoku přidáme dalších 250 g cukru. Roztok přivedeme do varu, znovu do něho vložíme ovoce a ihned odstavíme. Tento postup opakujeme ještě čtyřikrát. Nakonec ovoce vybereme, necháme okapat a na čisté podložce osušit. Každý kousek obalíme ještě v cukru a uložíme.
Lze použít i jiné ovoce, vždy ale tvrdší a spíše nedozrálé. Vhodná jsou jablka, hrušky, švestky, třešně, některé odrůdy meruněk a broskví. Použít lze i dýni, kterou nakrájíme na kostky a před vložením do cukerného roztoku přelijeme vroucím neředěným octem.
Zbylý cukerný roztok použijeme na slazení, zavařování nebo přípravu domácích ovocných vín.
Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v roztoku je vaříme do poloměkka a necháme vychladnout.
Druhý den ovoce vybereme a do roztoku přidáme dalších 250 g cukru. Roztok přivedeme do varu, znovu do něho vložíme ovoce a ihned odstavíme. Tento postup opakujeme ještě čtyřikrát. Nakonec ovoce vybereme, necháme okapat a na čisté podložce osušit. Každý kousek obalíme ještě v cukru a uložíme.
Lze použít i jiné ovoce, vždy ale tvrdší a spíše nedozrálé. Vhodná jsou jablka, hrušky, švestky, třešně, některé odrůdy meruněk a broskví. Použít lze i dýni, kterou nakrájíme na kostky a před vložením do cukerného roztoku přelijeme vroucím neředěným octem.
Zbylý cukerný roztok použijeme na slazení, zavařování nebo přípravu domácích ovocných vín.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé