Citronový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....
Postup přípravy
Oddělit bílky a žloutky.
Z bílků vyšlehat pevný sníh.
Vyšlehat žloutky + cukr + horkou vodu.
Vmíchat mouku + prášek do pečiva, na konec opatrně vmíchat sníh.
Těsto vlít do formy a péct v remosce 20-25 minut.
Citronovou šťávu dolít vodou do 400 ml, přidat cukr, citronovou kůru a pudinkový prášek.
Na mírném ohni uvařit hustý krém.
Krém nalít na vlažný korpus (měla jsem zbytek čokoládových floků, tak jsem je nasypala na korpus pod krém).
Nechat vychladit v lednici, na talíři ozdbit lžící íšlehačky nebo zakysanky (není nutné).
Vyšlehat žloutky + cukr + horkou vodu. Vmíchat mouku + prášek do pečiva, na konec opatrně vmíchat sníh. Těsto vlít do formy a péct v remosce 20-25 minut.
Citronovou šťávu dolít vodou do 400 ml, přidat cukr, citronovou kůru a pudinkový prášek. Na mírném ohni uvařit hustý krém. Krém nalít na vlažný korpus (měla jsem zbytek čokoládových floků, tak jsem je nasypala na korpus pod krém). Nechat vychladit v lednici, na talíři ozdbit lžící íšlehačky nebo zakysanky (není nutné).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé