Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Citronový koláč z remosky

0.0
Citronový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....

Postup přípravy

Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Oddělit bílky a žloutky.

Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Vyšlehat žloutky + cukr + horkou vodu.
Vmíchat mouku + prášek do pečiva, na konec opatrně vmíchat sníh.
Těsto vlít do formy a péct v remosce 20-25 minut.

Citronovou šťávu dolít vodou do 400 ml, přidat cukr, citronovou kůru a pudinkový prášek.
Na mírném ohni uvařit hustý krém.
Krém nalít na vlažný korpus (měla jsem zbytek čokoládových floků, tak jsem je nasypala na korpus pod krém).

Nechat vychladit v lednici, na talíři ozdbit lžící íšlehačky nebo zakysanky (není nutné).

Vyšlehat žloutky + cukr + horkou vodu. Vmíchat mouku + prášek do pečiva, na konec opatrně vmíchat sníh. Těsto vlít do formy a péct v remosce 20-25 minut.

Citronovou šťávu dolít vodou do 400 ml, přidat cukr, citronovou kůru a pudinkový prášek. Na mírném ohni uvařit hustý krém. Krém nalít na vlažný korpus (měla jsem zbytek čokoládových floků, tak jsem je nasypala na korpus pod krém). Nechat vychladit v lednici, na talíři ozdbit lžící íšlehačky nebo zakysanky (není nutné).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie