Megahouska se sýrem a slaninou
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do folie a nechat odležet v lednici 2-3 hodiny.
Připravit náplň - smíchat měkký sýr + petržel + sůl + pepř, tvrdé sýry nastrouhat, slaninu pokrájet na kostičky.
Nakynuté těsto propracovat a vyválet obdélník a šířce formy.
Na těsto rozetřít měkký sýr a rovnoměrně posypat nastrouhanými sýry a slaninou.
Těsto zavinout a dobře spojit na koncích.
Formu vymazat rozpuštěným máslem a dno formy posypat semínky.
Těsto vložit do formy (přitlačit, aby se dobře rozprostřelo do všech záhybů) a nechat nakynout.
Potřít rozšlehaným vejcem a péct v předehřáté troubě na 180 st cca 30 minut.
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do folie a nechat odležet v lednici 2-3 hodiny.
Připravit náplň - smíchat měkký sýr + petržel + sůl + pepř, tvrdé sýry nastrouhat, slaninu pokrájet na kostičky. Formu vymazat rozpuštěným máslem a dno formy posypat semínky.
Nakynuté těsto propracovat a vyválet obdélník a šířce formy. Na těsto rozetřít měkký sýr a rovnoměrně posypat nastrouhanými sýry a slaninou. Těsto zavinout a dobře spojit na koncích.
Těsto vložit do formy (přitlačit, aby se dobře rozprostřelo do všech záhybů) a nechat nakynout. Potřít rozšlehaným vejcem a péct v předehřáté troubě na 180 st cca 30 minut.
Upečeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé