Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Škvarkové placky nebo žemličky od mojí mamči :-) - moje milované :-)

0.0
Škvarkové placky nebo žemličky od mojí mamči :-) - moje milované :-)

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 1/2 l mléka, 4 kávové lžičky soli, 2 vejce, 16 dkg tuku (1/2 másla, 1/2 sádla), kostička droždí, 2 hrnky škvarků

Postup přípravy

Postup je snadný, necháme si ve trošce vlahého mléka se špetičkou cukru vzejít kvásek. Do mísy si dáme mouku, 4 pořádné lžičky soli, 2 vejce, rozpuštěný vlahý tuk, kvásek, zbytek vlahého mléka, vše propracujeme, pak přidáme škvarky a necháme asi hodinku kynout. Po vykynutí tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem placičky, necháme ještě chvilinku oddychovat (stačí než se rozpálí trouba), pak je nožem nebo rádýlkem přejedeme do tohoto tvaru - # a dáme péci do světle zlata. Ještě mám tip - pokud chceme např. na nějakou oslavičku malé žemličky, které plníme nějakými báááječnými pomazánkami, stačí použít tento recept, vynechat škvarky, na plechu dělat malé kuličky, potřít vajíčkem a upéci. Mohou se rozkrajovat a plnit, nebo jen dát jako malé roztomilé pečivo :-)
Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AmyVT 17. 5. 2014, 17:50
Klárko, děkuji za skvělý recept. Takto si pamatuji škvarkové placky, když jsem byla malá. Krásně měkoučké a nadýchané. Mňamka veliká. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie