(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jogurtový koláč bez mouky
Potřebné ingredience
4 vejce, 400g tučného jogurtu, 50g škrobu, 80g cukru, citrónová kůra, 1 lžička PP
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Poté ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, škrob a kůru. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh. Pečeme ve formě vyložené pečícím papírem na 160 - 170°C 50 - 60 min. Koláč se v troubě nafoukne, ale po vyndání splaskne a utvoří nehezké okraje. Pokud je třeba, je možné po vychladnutí okraje seříznout např. menší dortovou formou. Nechat zcela vychladnout, ideálně přes noc v lednici.
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé