(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jahodová polokoule
Potřebné ingredience
NA TĚSTO 3 vejce, 100 g hladké mouky, 80 g pískového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g jahodové marmelády NÁPLN 500 g měkkého tvarohu, 250 g jahod, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi 8 minut.
Upečený korpus ihned lehce poprášíme moukou a obrátíme ho na utěrku. Když vychladne, opatrně z něj odtrhneme papír, na kterém se pekl. Korpus potřeme marmeládou, pomocí utěrky ho svineme do rolády a v chladu necháme zatuhnout.
Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přimícháme měkký tvaroh a nakonec celé jahody (část si jich necháme stranou na ozdobení).
Roládu nakrájíme na tenké plátky. Hlubokou mísu vyložíme kousky rolády. Klademe je těsně vedle sebe. Potom ji naplníme tvarohovým krémem a navrch rozložíme plátky rolády. Mísu uložíme alespoň na 4 hodiny do chladna. Když dezert zatuhne, vyklopíme ho a dozdobíme zbylými jahodami.
Upečený korpus ihned lehce poprášíme moukou a obrátíme ho na utěrku. Když vychladne, opatrně z něj odtrhneme papír, na kterém se pekl. Korpus potřeme marmeládou, pomocí utěrky ho svineme do rolády a v chladu necháme zatuhnout.
Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přimícháme měkký tvaroh a nakonec celé jahody (část si jich necháme stranou na ozdobení).
Roládu nakrájíme na tenké plátky. Hlubokou mísu vyložíme kousky rolády. Klademe je těsně vedle sebe. Potom ji naplníme tvarohovým krémem a navrch rozložíme plátky rolády. Mísu uložíme alespoň na 4 hodiny do chladna. Když dezert zatuhne, vyklopíme ho a dozdobíme zbylými jahodami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé