Selská bašta
Potřebné ingredience
500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a
kmínem do měkka.
Cibulku na kousku sádla opečeme do zlatova. Přidáme překrájené zelí a mírně podlité dusíme do měkka.
Hotové lehce dosladíme.
Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou do křupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli
společně opékáme.
Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat.
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a
kmínem do měkka.
Cibulku na kousku sádla opečeme do zlatova. Přidáme překrájené zelí a mírně podlité dusíme do měkka.
Hotové lehce dosladíme.
Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou do křupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli
společně opékáme.
Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé