(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem
Potřebné ingredience
Na omáčku:
Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks.
Na knedlík:
Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.
Postup přípravy
Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku.
Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka.
Používám většinou papiňák.
Je to rychlejší pokud nemáte domácí hovězí.
Po změknutí, zahustím jíškou rozmíchanou se smetanou.
A zakapu šťávou z citrónu.
Dochutím solí a pepřem.
Těsto na knedlíky vymíchám, přidám housku a nechám kynout v teple.
Po vykynutí rozdělíme na části a vytvaruji menší knedlíky. Pomáhám si trochou vody.
Vložím do vroucí osolené vody a vařím 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otáčím.
Vařením knedlíky nabydou.
Doporučuji vyzkoušet. Chuť omáčky je vynikající.
Dobrou chuť přeji.
Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka.
Používám většinou papiňák.
Je to rychlejší pokud nemáte domácí hovězí.
Po změknutí, zahustím jíškou rozmíchanou se smetanou.
A zakapu šťávou z citrónu.
Dochutím solí a pepřem.
Těsto na knedlíky vymíchám, přidám housku a nechám kynout v teple.
Po vykynutí rozdělíme na části a vytvaruji menší knedlíky. Pomáhám si trochou vody.
Vložím do vroucí osolené vody a vařím 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otáčím.
Vařením knedlíky nabydou.
Doporučuji vyzkoušet. Chuť omáčky je vynikající.
Dobrou chuť přeji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé