(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kokosové laskonky

Potřebné ingredience
130g bílků (cca ze 4 vajec), 80g moučkového cukru, 250g cukru krupice, 180g kokosu, sůl. Náplň: griliáš (100g mandlí, 80g cukru, sůl). Krém: 65g bílků, 100 - 130g cukru, 200g másla
Postup přípravy
Bílky na korpus a sůl šleháme se 1/3 cukru krupice, poté pramínkem přiléváme svařený cukrový rozvar, který připravíme svařením zbývajícího cukru krupice s trochou vody "na bublinu". Do pevného sněhu vmícháme nakonec kokos a prosátý moučkový cukr. Rozetřeme na laskonkovou šablonu na pečící papír (malé laskonky cca 7x šablona). Troubu předehřejeme na 130°C, vložíme plech a stáhneme na 110°C, pečeme 10 min., poté snížíme na 60°C a dopečeme 15 - 20 min. Po vychladnutí sloupneme. Na griliáš orestujeme nasucho mandle. V pánvi připravíme karamel, přidáme opražené mandle a chvíli pražíme v horkém karamelu. Nalijeme na plech na pečící papír a necháme vychladnout. Poté rozdrtíme (nejlépe v hmoždíři). Na krém šleháme bílek, když je skoro tuhý, pramínkem přiléváme cukrový rozvar (cukr s vodou svařený na bublinu) a šleháme do mírného zchladnutí. Hmotu necháme vychladnout úplně. Mezitím našleháme máslo do pěny a přidáme bílkový sníh (už ne v robotu) a nakonec nadrcený griliáš. Plníme vždy dvě laskonky k sobě a necháme v chladu ztuhnout.

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

backa
(upraveno)
12. 12. 2020, 12:28
jsou nádherné jen se sliny sbíhají

nahlásit