(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Dvojbarevný jablečný koláč
Potřebné ingredience
Spodní těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g másla, 2 PL kakaa, 5 PL studené vody, 1 vejce. (bez cukru) Náplň: 500 g očištěných jablek, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 40 g kokosu, hrst rozinek. Vrchní těsto: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 60 ml studené vody, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme tmavé těsto a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme na malé kousky a v míse je promícháme s ostatními surovinami. Na plech 30x40 cm s pečícím papírem rozválíme tmavé těsto, na které rozložíme jablka a zalijeme je vrchním těstem. Vrchní těsto: Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně do ní zašleháváme ostatní suroviny. Koláč v předehřáté troubě upečeme. (Pekla jsem na spodním roštu na 200°C 35 minut.)
Koláč se dobře dělá, krásně voní a výborně chutná.
Koláč se dobře dělá, krásně voní a výborně chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé