Povidlový koláč z remosky
Potřebné ingredience
*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Ze všech surovin na těsto vypracovat hladké pružné těsto a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Připravit náplň: tvaroh + cukr + vanilka + žloutek (+ rum) - vymíchat hladký krém.
Připravit drobenku: máslo + mouka + cukr - promačkávat, až se vytvoří drobky.
Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na dvě poloviny - jednu polovinu trochu větší.
Větší polovinu rozválet a rozprostřít přes dno formy tak, aby okraj byl trochu zvýšený.
Na těsto rovnoměrně nanést tvarohovou náplň.
Vyválet druhou polovinu těsta, nanést na tvaroh a okraje spojit.
Těsto po celé ploše propíchat vidličkou.
Povrch bohatě potřít povidly a posypat drobenkou a mandlovými plátky.
Péct v remosce cca 40 minut.
Připravit náplň: tvaroh + cukr + vanilka + žloutek (+ rum) - vymíchat hladký krém.
Připravit drobenku: máslo + mouka + cukr - promačkávat, až se vytvoří drobky.
Ze všech surovin na těsto vypracovat hladké pružné těsto a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na dvě poloviny - jednu polovinu trochu větší.
Větší polovinu rozválet a rozprostřít přes dno formy tak, aby okraj byl trochu zvýšený. Na těsto rovnoměrně nanést tvarohovou náplň. Vyválet druhou polovinu těsta, nanést na tvaroh a okraje spojit. Těsto po celé ploše propíchat vidličkou.
Povrch bohatě potřít povidly a posypat drobenkou a mandlovými plátky.
Péct v remosce cca 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé