Fazolkový salát (hlavní jídlo)
Potřebné ingredience
100g libové anglické slaniny, 1 kuřecí prso, sůl, pepř, 3 - 4 vejce, 500g fazolek, hobliny parmazánu, Zálivka: cca 50g strouhaného parmazánu, asi 4 lžíce mléka, 2 sardelky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sójové omáčky, kikkoman, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř. Krutóny: 1 větší kus bílého pečiva, olivový olej
Postup přípravy
Slaninu nasucho orestujeme dokřupava, poté nakrájíme na větší kousky a necháme mírně vychladnout. Maso osolíme, opepříme a orestujeme, necháme odpočinout pod alobalem a poté nakrájíme na proužky. Na zálivku předem smícháme ve foodprocesoru všechny ingredience, necháme v lednici odležet a popřípadě doředíme mlékem. Pečiva nakrájíme na kousky, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě dokřupava. Fazolky spaříme v osolené vodě (mražení asi 3 minuty), poté hned schladíme ve vodě studené. Necháme na utěrce okapat. Na talíř nandáme fazolky, maso, krutony, pokapeme zálivkou a poklademe slaninou, půlkami uvařených vajec a hoblinami parmazánu. Podáváme vlažné.
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
19. 1. 2022, 12:12
inspirace na večeři manžel má fazole rád