Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Palmiers

0.0
Palmiers

Potřebné ingredience

Vodánek: 420g hladké špaldové mouky, 12g soli, 210g vody, 20g másla, 1/2 lžičky citrónové šťávy. Máslové těsto: 250g másla, 75g hladké špaldové mouky. Na prosypání cca 150g cukru krupice nebo krystal

Postup přípravy

Ingredience na máslové těsto spojíme (lze i v robotu pádlem), na fólii vytvarujeme obdélník asi 1 cm vysoký. Na vodánek v robotu vše zpracujeme na nelepivé těsto. Obě těsta necháme v lednici odpočinout (vodánek stačí 30 min., máslově dokud nezatuhne). Poté vodánek vyválíme asi na dvakrát tak velkou placku než je máslově těsto a to do něj zabalíme, opatrně rozválíme na pá asi 60 x 20cm. Pomyslně si pás rozdělíme na 5 částí, obě strany přeložíme směrem do středu, pak každou stranu znovu do středu a nakonec obě strany přeložíme na sebe. Zakryjme a dáme do lednice na min. 30 min. Celý proces zopakujeme ještě minimálně třikrát. Těsto dobře zabalíme a necháme vychladit (můžeme použít až za několik dnů). Vychlazené těsto rozválíme na obdélník na mouce s cukrem, posypeme cukrem, který do těsta trochu zamáčkneme a složíme obě delší strany k sobě, znovu posypeme cukrem, uválíme a překlopíme na sebe. Krájíme asi na 1 cm široké plátky a dáváme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 175°C asi 35min. Dávka na dva plechy, dobré dělat postupně (část těsta nechat v lednici než se upeče první várka). Od Josefa Maršálka.

...

...

...

...

...

...

po 3. překladu

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie