(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Malinové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 200 g zakysané smetany, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 5 želatinových plátků, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g malin.
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Po odstranění papíru vrátíme piškot na vyšší plech spodní stranou nahoru.
V míse prošleháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukr. Maliny přivedeme k varu a přepasírujeme zrníčka. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v teplé malinové šťávě. Vlijeme šťávu do tvarohu. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do tvarohu. Krém natřeme na korpus, pokapeme zbytkem šťávy a projedeme špejlí. Necháme ztuhnout do druhého dne.
Nakrájené řezy můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
V míse prošleháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukr. Maliny přivedeme k varu a přepasírujeme zrníčka. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v teplé malinové šťávě. Vlijeme šťávu do tvarohu. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do tvarohu. Krém natřeme na korpus, pokapeme zbytkem šťávy a projedeme špejlí. Necháme ztuhnout do druhého dne.
Nakrájené řezy můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé