(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Plněné perníčky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g žitné celozrnné hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky, 120 g cukru moučka, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, směs: 2 vejce, 3 PL tekutého medu, 100 g rozpuštěného másla. Dále: povidla, 200 g hořké čokolády, kousek 100 % tuku.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na 1/2 cm plát, vykrájíme kolečka, naplníme povidly, přiložíme další vykrojený kousek, přitlačíme a znovu vykrojíme. Pečeme na 150°C 8-10 min. Studené perníčky máčíme v čokoládě.
Vyjde 45 ks.
Vyjde 45 ks.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
7. 1. 2023, 11:33
Dobrý den,určitě někdy moc ráda vyzkouším,,děkuji za receptík.