Mrkvová rychlovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka
Postup přípravy
Mrkev nastrouhat na jemno.
Smíchat mouky + cukry + škrob + prášek do pečiva + skořici.
Mouku + mrkev spolu promíchat.
Přidat vejce + džem + olej + mléko a dobře promíchat.
Vlít do formy a péct v remosce 50-55 minut (zkoušet špejlí).
Mrkev nastrouhat na jemno. Smíchat mouky + cukry + škrob + prášek do pečiva + skořici. Mouku + mrkev spolu promíchat. Přidat vejce + džem + olej + mléko.
Dobře promíchat a vlít do formy.
Péct v remosce 50-55 minut (zkoušet špejlí).
Upečeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé