Malý perník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla
Postup přípravy
Rozpustit máslo + med.
V míse smíchat mouku + cukry + prášek do perníku.
Přidat mléko + vejce a přilít máslo s medem.
Umíchat hladké těsto a nalít do formy.
Péct v remosce cca 30 minut (zkoušet špejlí).
Nechat vychladnout
Korpus proříznout zhruba v polovině výšky.
Na spodní polovinu korpusu nanést džem a korpus znovu spojit.
Rozpustit čokoládu + máslo.
Čokoládou ozdobit povrch perníku.
Rozpustit máslo + med. V míse smíchat mouku + cukry + prášek do perníku. Přidat mléko + vejce a přilít máslo s medem. Umíchat hladké těsto.
Těsto nalít do formy.
Péct v remosce cca 30 minut (zkoušet špejlí).
Korpus proříznout zhruba v polovině výšky.Na spodní polovinu korpusu nanést džem. Nechat vychladnout
Korpus znovu spojit. Rozpustit čokoládu + máslo a čokoládou ozdobit povrch perníku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé