(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Fazolová polévka

Potřebné ingredience
200 - 250g bílých fazolí, sůl, pepř, 500g vývaru, 1 stroužek česneku, 200g krájených rajčat, 1 - 2 mrkev, 2 řapíky celeru, 100g klobásy
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme, druhý den scedíme. Kousky klobásy nasucho orestujeme a vyjmeme bez tuku. Na zbylém tuku orestujeme kousky mrkve a celeru, přidáme česnek a zalijeme vývarem. Přidáme fazole. Pokud je potřeba doředíme vodou, osolíme, opepříme. Vaříme do změknutí fazolí - asi hodinu. Poté přidáme rajčata. Část polévky (asi 500ml) odebereme a rozmixujeme, přidáme zpět a nakonec orestovanou klobásu. Můžeme posypat petrželkou.

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Helunda
(upraveno)
1. 5. 2020, 11:56
Manžel si polévku moc pochvaloval, chutnala i bez brambor...
nahlásit