(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky
Potřebné ingredience
190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.
V misce smíchat mouku + prášek do pečiva + citrónovou kůru.
K vejcím přidat olej + jogurt + citrónovou šťávu + mouku - dobře promíchat.
Vmíchat čokoládové flopy.
Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí, po nějaké době pečení bube potřeba povrch koláče přikrýt, aby se nepřipaloval).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.
V misce smíchat mouku + prášek do pečiva + citrónovou kůru.
K vejcím přidat olej + jogurt + citrónovou šťávu + mouku - dobře promíchat.
Vmíchat čokoládové flopy.
Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí, po nějaké době pečení bube potřeba povrch koláče přikrýt, aby se nepřipaloval).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.
Vymačkat citrón.
V misce smíchat mouku + prášek do pečiva + citrónovou kůru.
K vejcím přidat olej + jogurt + citrónovou šťávu + mouku - dobře promíchat.
Vmíchat čokoládové flopy.
Těsto nalít do formy.
Péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí).
Upečeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé