Ořechový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smíchat.
Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí).
Nechat vychladnout.
Tuk a čokoládu rozpustit a vmíchat mléko.
Na ještě trochu vlažnou buchtu nalít čokoládovou polevu
Všechny suroviny na těsto smíchat. Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí).
Nechat vychladnout. Tuk a čokoládu rozpustit a vmíchat mléko. Na ještě trochu vlažnou buchtu nalít čokoládovou polevu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé