Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ořechový koláč z remosky

0.0
Ořechový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto smíchat.

Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí).
Nechat vychladnout.

Tuk a čokoládu rozpustit a vmíchat mléko.

Na ještě trochu vlažnou buchtu nalít čokoládovou polevu

Všechny suroviny na těsto smíchat. Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí).

Nechat vychladnout. Tuk a čokoládu rozpustit a vmíchat mléko. Na ještě trochu vlažnou buchtu nalít čokoládovou polevu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie