Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
1. den (cca 7-9 hodin předem)
Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas smíchat, přikrýt a nechat kvasit.
2. den - dokončení
K rozkvasu přidat ostatní suroviny, vypracovat hladké těsto (hníst cca 10 minut).
Těsto vlložit do mísy lehce vymazané olejem a nechat kynout 3-4 hodiny (během kynutí v míse několikrát přeložit).
Těsto vyklopit na vál, zapracovat do něj ořechy a brusinky a stočit do ošatky.
Zakryté nechat vykynout (cca 2 hodiny).
Péct v remosce asi 45 minut (později povrch přikrýt alobalem).
Nechat vychladnout na mřížce.
Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas smíchat, přikrýt a nechat kvasit 7-9 hodin. K rozkvasu přidat ostatní suroviny, vypracovat hladké těsto (hníst cca 10 minut). Těsto vlložit do mísy lehce vymazané olejem a nechat kynout 3-4 hodiny (během kynutí v míse několikrát přeložit).
Těsto vyklopit na vál, zapracovat do něj ořechy a brusinky a stočit do ošatky.
Zakryté nechat vykynout (cca 2 hodiny).
Péct v remosce asi 45 minut (později povrch přikrýt alobalem). Nechat vychladnout na mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé