Citrónový chlebíček s LM
Potřebné ingredience
Rozkvas: 50g mléka, 50g polohrubé mouky, 20g cukru, 1lžíce LM. Těsto: 150g cukru, 140g měkkého másla, 50g mléka, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, šťáva a kůra z 1-2 citrónů, sůl
Postup přípravy
Asi 9-12 hodin předem připravíme rozkvas smícháním všech surovin. Všechny suroviny do těsta musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí. Bílky vyšleháme s polovinou cukru. V jiné míse všleháme doběla másla, přidáme cukr a šleháme ještě 10 min., poté potupně zapracujeme žloutky a rozkvas, pak mléko s citrónem. Nakonec ručně metličkou vmícháme mouku a stěrkou sníh z bílků. Biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem, urovnáme těsto a pečeme na 160 -170°C asi 45-50min. Recept z nelkafood.sk
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé