(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Těsto z kvasu (podobné plundrovému)
Potřebné ingredience
150g kvasu LM (rozkvašeného - může být i z dokrmování), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce cukru, 150g hladké mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 110 - 115g vlažné vody. 125g másla
Postup přípravy
Ze všeho, kromě másla, nahrubo zpracujeme přikryjeme a necháme 30min. odpočívat, poté v robotu vyhněteme nelepivé těsto. Necháme v míse nakynout 1- 2 hodiny (můžeme 1 - 2x přeložit). Máslo mezi pečícím papírem rozválíme na čtverec cca 10x10cm. Těsto rozválíme, úhlopříčně vložíme máslo a složíme do obálky. Opatrně rozválíme (v jednom směru) na obdélník a složíme na 4x (jedna strana do půlky, druhá do půlky a k sobě), rozválíme na obdélník a složíme na třetiny. Dáme přikryté chladit a zopakujeme ještě dvakrát, včetně chlazení. Poté už s těstem můžeme pracovat. Pečeme ve vyhřáté a zapařené troubě na 200°C asi 25 - 30min.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé