(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Toustový chleba
Potřebné ingredience
420 (310)g plnotučného mléka, 1 (1/2) vejce (nemusí být vůbec), 60 (44)g měkkého másla, trochu cukru, 8 (6)g soli, 1 sáček sušeného droždí nebo 3/4 čerstvého (cca 3/4 sáčku nebo 1/2 čerstvého), 670 (500)g hladké mouky (zde použito 400g hladké a 270g pšeničné celozrnné)
Postup přípravy
Připravíme kvásek: mléko smícháme s droždím, cukrem a 300g mouky, zakryjeme a necháme asi 20 min. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, popřípadě přidáme trochu tekutiny. Necháme kynout asi hodinu. Poté na vále vytvoříme obdélník a těsto stočíme jako roládu a dáme do vymazané formy. Přikryjeme a necháme kynou asi 30 min. Pečeme 15 min. na 230°C, poté na 180 - 200°C dalších 15 - 25 min. Necháme na mřížce vychladnout, aby se nezapařil. Chleba je hodně veliký (v závorkách přepočítáno na menší množství) - do běžných toustovačů se nevejde (zapékám na grilovací ploténce). Z webu neplechanaplechu.
...
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
7jak
(upraveno)
22. 9. 2020, 16:25
Dobrý den. Peklu sme váš chlebik a musím říct, že si rodinka velice pochutnala. Děkuji a prepisuji do zbírky....