(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tvarohové dortíčky s broskvemi
Potřebné ingredience
Korpus: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 vejce. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Náplň: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 50 g másla, 500 g jemného tvarohu v alobalu, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 broskvový kompot.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozválíme na plech 30x40 cm s pečícím papírem. Těsto poklademe kousky okapaných broskví a zalijeme náplní.
Náplň: Máslo s cukrem utřeme do pěny. V míse rozmícháme ostatní suroviny, přilijeme vaječnou pěnu a krátce prošleháme. Náplň je tekutá, ale pečením ztuhne. Moučník v předehřáté troubě upečeme (pekla jsem na 190°C 45 minut).
Suroviny na krém dáme do mísy a na nízkých otáčkách spolu vyšleháme.
Z vychladlého moučníku vykrájíme kolečka, která dáváme do papírových košíčků, zdobíme krémem a kouskem broskve.
Náplň: Máslo s cukrem utřeme do pěny. V míse rozmícháme ostatní suroviny, přilijeme vaječnou pěnu a krátce prošleháme. Náplň je tekutá, ale pečením ztuhne. Moučník v předehřáté troubě upečeme (pekla jsem na 190°C 45 minut).
Suroviny na krém dáme do mísy a na nízkých otáčkách spolu vyšleháme.
Z vychladlého moučníku vykrájíme kolečka, která dáváme do papírových košíčků, zdobíme krémem a kouskem broskve.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé